19 Ağustos 2014 Salı

YÜZ ŞEKİLLERİNE GÖRE MAKYAJ VOL 2 : “DİKDÖRTGEN YÜZ ”

   Bu yüz şeklinde çıkık bir alın,güçlü bir çene,geniş yanaklar,çıkık elmacık kemikleri , sert çene ve  boyun çizgisi olacaktır.
   Her zamanki gibi yüzümüzü oval yüze yakın hale getirmeye çalışacağız. Bunun içinde yine modlaj (kontür) işlemi imdadımıza koşacaktır.
   Bu yüz tipinde her zaman 90 derecelik açıyla kontürleme işlemi yapıyoruz. (diğer yüz tiplerinde 45 derece açı ile kontürleme işlemi yapıyoruz) Her zaman yatay çizgiler kullanıyoruz. “ ------- ” aynen bu şekilde.  Yatay şekilde sürmek bize uzun olan kısımları kısaltma imkanı sağlar. Alnımız mı uzun hemen yatay bir çizgi hooop daha kısa bir görüntü. Burnumuz mu uzun hemen burnumuzun alt kısmına (burun deliklerimizin bulunduğu kısma)  yatay bir çizgi evet daha kısa görünüyor , çenemiz mi uzun ya da sivri mi görünüyor çenemizin en uç kısmına kontür uyguluyoruz ve evet yine kısalttık ;), Kontür çalışması (koyu renk uygulaması) büyük, geniş , uzun yerleri geri plana atmak için , highlighter  (aydınlatıcı- açık renk) çalışması ise daha fazla ön plana çıkarmak için kullanılır.
    Aşağıdaki resimde 1 numara ile gösterilen yerlere highlighter (aydınlatıcı) , 2 numara ile gösterilen yerlere kontür (bronzer) , 3 numara ile gösterilen yerlere allık uygulaması yapmalıyız. Derseniz ki benim bronzer’ım (cildimizin 2 ton koyusunda mat , simsiz ürünler) yok. Hiç sorun değil cildinizden 2 ton koyu herhangi bir kahve tonlu farla da yapabilirsiniz ya da normal ten renginizden 2 ton koyu bir fondötenle de ya da koyu renkli göz altı kapatıcısıyla da yapabilirsiniz. Highlighter’ım (aydınlatıcı , parlak , simli ürünler ) da yok dersen ki var aslında sen bilmiyorsun beyaz ışıltılı farlarında bu işi rahatlıkla görür hele kırık beyaz olursa tadından yenmez  =) ben simli ürün sevmiyorum derseniz açık renkli bir kapatıcı ya da 2 ton açık fondöten kullanmakta bu işi fazlasıyla görür.




    Dikdörtgen yüzde çenenin ve alnın geniş olmasından dolayı burun ve göz arasındaki mesafede daha fazladır. Bu sebeple elmacık kemiği üstüne aydınlatıcı uygulaması pek tavsiye edilmez. Ayrıca dikdörtgen yüz oldukça düz göründüğünden yüze çeşitli açılar kazandırmalıyız. Yukarıda da bahsettiğim gibi herkeste yüz uzunluğu aynı olmaz. Kimisinde alın fazla geniş olurken çene dar ya da göz burun mesafesi fazla geniş olup çene alın dar olabilirken, kimisinde alın dar çene fazla göze çarpabilir. Kontürleme işlemini probleminizin olduğunu düşündüğünüz bölgede yoğunlaştırmalısınız.  Dikdörtgen yüzde highlighter  uygulamasını yaparken genel olarak sürdüğümüz yerlere yani burun kemeri üstüne, göz pınarlarına, dudak üstüne, alnımızın yüksek kısmına uyguluyoruz. Fakat diyelim ki çenemiz küçük, dudağımızla çenemiz arasında kalan kısma V şeklinde uygulama yapıyoruz.  Allık uygulamamızı yine yatay şekilde elmacık kemiğimizin tam üstüne değil de altına uyguluyoruz.
   Dikdörtgen yüz  = Yatay çalışma dedik evet kaşlarımızda yatay şekilde olmalı. Makyaj yaparken tek bir noktaya ağırlık vermelisiniz ya gözleriniz ya da dudaklarınız seçim sizin. 





Hiç yorum yok: