31 Ağustos 2014 Pazar

" ÇİL – SİYAH NOKTA – SİVİLCE – GÜNEŞ LEKESİ - KAHVERENGİ LEKELER ve CİLDİM YENİLENSİN ÖLÜ DERİLER GİTSİN " DİYENLER İÇİN :

  Uzun zamandır yorumlarda mesajlarda sorduğunuz bir soruydu gerçi bu maskeyi birçoğunuza yazdığım için biliyorsunuz  Ben bilmeyenler için paylaşmak istedim 

MALZEMELER :
1 Tatlı kaşığı yoğurt
1 Çay kaşığı karbonat ( tepeleme olmamalı , silmede olmamalı tam ortası )



HAZIRLANIŞI:
  Bir kase içerisine bir tatlı kaşığı yoğurt ve bir çay kaşığı (tepeleme dolu olmasın) karbonatı iyice karıştırınız. Karbonatın etkisi ile kabaracak ve köpük köpük bir kıvamı olacak. Karışımı göz ve dudak çevremiz hariç yüzümüze maske fırçası yardımı ile ince bir tabaka halinde sürüyoruz. Cilt lekesi olan bölgeye ve sivilce izlerinin üzerine daha yoğun olarak sürebilirsiniz. Sadece cilt lekeleri için kullanmak istiyorsanız, tüm cilde uygulayacağınız gibi sadece lekeli bölgelere de uygulayabilirsiniz. CİLDİNİZ HASSAS VE KURU İSE tüm yüzünüze uygulamadan önce küçük bir bölgeye sürerek alerjik bir durum olup olmadığına bakmanızda yarar var. Yaklaşık 30 dakika yüzünüzde bekletiyoruz. Hassas ve kuru cilde sahipseniz sadece 5-10 dakika maske kuruyana kadar bekletin. Daha sonra ılık su ile hafif ovarak yıkıyoruz. Son olarak soğuk su ile yıkıyoruz. Unutmayın soğuk su cildinizin daha dinç ve güzel olmasını sağlar. Her cilt temizliğinde ılık su ve cilt temizleyici ile yüzünüzü yıkadıktan sonra son olarak soğuk su uygulayın. Düzenli olarak haftada 1 defa yoğurt karbonat maskesini uygularsanız porselen gibi bir cilde sahip olduğunuzu göreceksiniz.

Peki yoğurtlu- karbonat maskesi cildimizde nelere etki edecek?
  Karbonatın renk açıcı özelliği var ve bu sebeple cilt lekeleri, cildimizdeki renk farklılıklarını gidermek için kullanabiliriz. Güneş lekesi, kahverengi lekeler, çil, siyah nokta ve sivilce izlerinizden doğal yollar ile kurtulmak istiyorsanız Yoğurt karbonat maskesini kullanabilirsiniz. Ayrıca cildinizdeki üst ölü hücreler temizlenecek pırıl pırıl bir cilde sahip olacaksınız.

NOT : Arkadaşlar hassas ve kuru ciltler önce küçük bi bölgede deneyip yapsınlar , bu cilt yapısındakiler de kızarıklık yapabiliyor. Kızarıklık geçici korkulacak bir şey yok fakat zarar görmenizi istemem.

Güzel ve Bakımlı günler diliyorum...

Hiç yorum yok: