18 Ağustos 2014 Pazartesi

YÜZ ŞEKİLLERİNE GÖRE MAKYAJ VOL 1 : “ YUVARLAK YÜZ ”


    Uzun zamandır yazmak istediğim bir konuydu , doğru makyaj yapmak önemli diyoruz fakat daha yüz şeklimizin hangi gruba ait olduğunu bilmiyoruz!! Peki yüz şeklimizi bilmek bize ne kazandırır ?

   Allık , kontür (bronzer) , aydınlatıcı (highlighter) uygulaması ile ünlüler bambaşka insanlara dönüşüyorlar. Bazen bir ünlüye bakarak "bu kadına yaptıkları makyajı bana yapsalar ohoooo" diyoruz. O zaman bizim eksik yaptığımız bir şeyler var evet onlar yüz tiplerini biliyorlar ve hangi kısımları geri plana atıp hangi kısımları ön plana çıkarmaları gerektiğini bildikleri için mükemmel yüze ulaşıyorlar . Siz bu yazıyı okuduğunuza göre artık sizde bilmenin birkaç satır uzağındasınız :)

   Yuvarlak yüzde en fazla dikkat çeken yer geniş yanaklar ve yuvarlak küçük bir çenedir.  Bu nedenle çene ve elmacık kemikleri belirgin hale getirilmelidir. Bunun nedeni ise yüzümüzü her zaman oval yüze benzetmeye çalışmamızdır [ İdeal yüz şekli belirlenirken eski Mısır Kraliçesi Nefertiti'nin yüzü baz alınır.(Nefertiti'nin kelime anlamı da ''Güzelden Gelen'' demektir.) ].

   Aşağıdaki resimde 1 numara ile gösterilen yerlere highlighter (aydınlatıcı) , 2 numara ile gösterilen yerlere kontür (bronzer) , 3 numara ile gösterilen yerlere allık uygulaması yapmalıyız. Derseniz ki benim bronzerım (cildimizin 2 ton koyusunda mat , simsiz ürünler) yok. Hiç sorun değil cildinizden 2 ton koyu herhangi bir kahve tonlu farla da yapabilirsiniz ya da normal ten renginizden 2 ton koyu bir fondötenle de yapabilirsiniz. Highlighter’ım (aydınlatıcı , parlak , simli ürünler ) da yok dersen ki var aslında sen bilmiyorsun beyaz ışıltılı farlarında bu işi rahatlıkla görür hele kırık beyaz olursa tadından yenmez  =) ben simli ürün sevmiyorum derseniz açık renkli bir kapatıcı ya da 2 ton açık fondöten kullanmakta bu işi fazlasıyla görür.








   Yuvarlak yüzü oval yüze benzetmek için özellikle yanaklarda kontür işlemi uygulanmalıdır.  Bronzerımızı uyguladıktan sonra karıştırma fırçasıyla güzelce karıştırarak keskin çizgiyi olabildiğince yok etmeye çalışmalıyız. Yüzümüzdeki ışık sanki boyanmış gibi değil de yüzümüze bir gölge vurmuşçasına yumuşak bir görüntü elde etmeliyiz. Yine burunda da 2 numara ile gösterilen yerlere eğer burnunuz genişse bronzer uygulayarak daraltma işlemi yapabilirsiniz.

   Son olarak highlighter (aydınlatıcı) uygulaması amacımız belli geri planda kalmış kısımları belirgin hale getirmek. 1 numara ile gösterilen burun kemeri,çene ve elmacık kemiğinizin üstünden kulağa kadar olup hafif yukarı doğru çıkan bölgeye, göz pınarlarınıza , kaş altlarınıza sevdiğiniz herhangi bir aydınlatıcıyı uygulayabilirsiniz.

    Yuvarlak yüze sahipseniz elmacık kemikleriniz zaten çıkıktır ama geniş yanaklara sahip olduğunuzdan çok göze çarpmazlar. Yapmamız gereken onları öne çıkarmak, bu yüzden allığınızı 3 numarada da gösterildiği gibi elmacık kemiklerinizin en çıkık noktasına değil de hemen altına uygulamalısınız. Ama yuvarlak bir şekilde değil, bu sizin yüzünüzü daha yuvarlak göstermekten başka bir şeye yaramaz. Yapmanız gereken burnunuza doğru çok inmeden daha üçgenimsi bir şekilde uygulamak olmalı. Eğer bütün yanağınıza sürerseniz yakaladığınız illüzyonu kaybedersiniz.

  Gelelim gözlerde makyaj uygulamasına cat eye (kedi gözü) makyaj size çok yakışacaktır. Koyu renk farlar ya da koyu renk dudaklar size çok yakışacaktır. Ayrıca kaşlarınızı yuvarlak hatlı değil köşeli yaptırmanız o güzel yüzünüze daha çok yakışacaktır.

  Güzel ve Bakımlı günler diliyorum.




Hiç yorum yok: