31 Ağustos 2014 Pazar

KARPUZ SUYUNUN FAYDALARI ;



- Unutkanlığı giderici özelliğinin bulunmasıdır.
- Kansere karşı en çok koruyan meyvedir.
- Kanı temizler , 
- Böbreklerdeki kum ve taşların atılmasını sağlar.
- Antioksidan özelliği sayesinde, zararlı toksinlerin sağlıklı doku ve organlara bağlanmasını engeller.
- İçerdiği sıvı oranı nedeniyle idrarı büyük oranda artırmaya yarar bu sayede birçok idrar sorununu çözer.
- Kemiklerin gelişmesine faydalıdır.
- Hazmı güçlendirir sindirimi kolaylaştırır
Ayrıca sıcaktan bunaldığımız bu günlerde soğutulmuş Karpuz suyu İnsanı ferahlatır 
Hadi hep beraber karpuz suyu hazırlayalım 



Malzemeler
2 su bardağı çekirdekleri temizlenip küp küp doğranmış karpuz
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı bal ya da 2 yemek kaşığı şeker
Dilediğiniz kadar buz.
Hazırlanışı
Karpuz ve Limon Suyunu mutfak robotuna alıp içecek yoğunlaşana kadar karıştırın. İçindeki taneciklerden, posasından ya da tortusundan (artık ne demek isterseniz) kurtulmak için süzgeçten geçirin . Böylece tanesiz akışkan bir karpuz suyu elde edeceksiniz. Karpuz yeterince tatlı değilse ya da siz içeceğiniz biraz daha tatlı olsun istiyorsanız bal veya şeker ekleyebilirsiniz. Ayrıca buzları rondodan geçirerek içine ekleyebilirsiniz. Buzdolabında bekleterek serin serin için . Şimdiden afiyet olsun 
NOT **** : Karpuz suyunu cildinize uygulamak cildi rahatlatır ve gevşetir. Karpuzu hem tüketip, hemde cilde uygulamak cilt renginin açılmasına yeni hücreleri uyarıcı özelliğinden dolayı yaşlanmanın gecikmesine neden olur.
Sağlıklı günler diliyorum ...

Hiç yorum yok: