31 Ağustos 2014 Pazar

HANGİ FONDÖTEN BANA EN UYGUN NASIL ANLARIM? CİLT ALT TONUNU BULMAK ...

Öncelikli işiniz cildinizi tanımak ;
Cilt alt tonunuz nedir ?
Cildiniz yağlı mı? , Kuru mu? , Karma mı ?
Parlıyor mu?, Nemsiz mi?, Sivilceli mi?
Ton farklılıkları var mı?
Sivilce izleri var mı?
Güneş lekeleri var mı?
Kırışıklık var mı ?
Mevsimsel ne gibi değişiklikler oluşur?
Gözenekleriniz var mı ?
Pul pul oluşum var mı?
Pürüzsüz mü? İpeksi mi? Porselen gibi bir görünüm mü?

Bu soruların cevabını en iyi siz bilebilirsiniz ve ihtiyaçlarınızı karşılayacak fondöteni en iyi bu şekilde bulabilirsiniz.

Öncelikle Cildinizin Alt Tonunu Öğrenin:

Peki cildimizin alt tonunu nasıl öğrenebiliriz. Bunun için kesin sonuçlar vermemekle birlikte birkaç yöntemi var.
1)Bileklerinizin iç tarafındaki damarlarınıza bakın.Damarlarınız ne renk görünüyor? Eğer mavi-mor renk ağır basmışsa soğuk tene, eğer yeşil- zeytuni renk ağır basmışsa sıcak tene sahipsiniz. Bunun açıklaması da çok basittir. Normalde maviye yakın bir renk olan damarlarınız sarı alt tonu olan cildinizle birleşince yeşil rengi alır. Sarı + Mavi=Yeşil . Mavi alt tonu ile de maviler belirginleşir ve damarlarınız bir hayli mavi görünür. Eğer karar veremediyseniz mavi ve yeşil arası bir renkse muhtemelen nötr renk tonundasınız. Hala karar veremediyseniz ikinci yönteme geçelim.



2) Sizi takı testine alalım. Gümüş ve altın bir takı,sizce hangisi size daha çok yakışıyor? Aynanın karşısına geçin ve ikisini de deneyin. Eğer gümüş daha çok yakışıyorsa soğuk ten, altın daha çok yakışıyorsa sıcak tene sahipsiniz demektir.




Fondöteni Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz? :

1- Fondöteni daima kolunuzun iç kısmında deneyin. Bu bölgedeki cilt tonu boynunuza yakın bir ton olduğu için daha doğru bir seçim yapabilirsiniz.
Eğer doğru renk konusunda kuşkularınız varsa bir ton açık renk tercih ediniz.
2- Fondöten seçiminizi mutlaka ama mutlaka düzgün bir ışık altında (gün ışığı en iyisidir) yapmalısınız.
3- Fondöten alırken üzerinizde beyaz bir giysi olmasına özen gösterin, böylece başka renkler cilt alt tonunuzu gölgelemez, siz de daha doğru bir tercih yaparsınız.
4- Cildiniz yağlıysa, eliniz sıvı kıvamlı fondötenlere gitmesin. Stick fondötenler sizin için daha uygun olacaktır.
5- Fondöteni denediniz hemen karar vermeyin; fondötenin kuruyup cildinizdeki kimyasallarla reaksiyonu yaklaşık bir dakika sürebiliyormuş. Yani deneyip mağazanın içinde tur atın diğer işlerinizi halledin. Bir süre sonra baktığınızda fondöteni nereye sürdüğünüzü bulamıyorsanız renk doğru demektir!
6- Kışın kullandığınız fondöten yazın size ağır gelebilir. Benden size tavsiye: Fondötenin içine biraz nemlendirici katın. Hatta isterseniz güneşe karşı koruma faktörlü bir krem seçerek günlük nemlendiricinizi es geçebilirsiniz!
7- Likit fondötenleri sürmek daha kolay. Fondöten fırçasıyla veya daha rahat ediyorsanız parmak uçlarınız yardımıyla sürebilirsiniz.
8- Sorunlu bir cilde sahipseniz cilde en az zarar verecek , kapatıcılığı yüksek ve cildinizin nefes almasına olanak tanıyan fondötenler tercih edilmeli .
9- Cildiniz yağlı ve parlamadan şikayetçiyseniz matlaştırıcı , içeriğinde yağ bulunmayan su bazlı fondötenleri tercih edebilirsiniz.
10- Cildiniz kuru ise pudralı ve kremsi fondötenleri elemeniz gerekir çünkü pul pul lekeli görünüm oluşturabilirler.
11- Ton farklılıklarınız varsa giderilmesi için BB krem tercih edilmeli.
12- Kırışıklıklarınız varsa anti-age ürünler kullanabilirsiniz , sakın stick veya kremsi fondöten kullanmayın , kırışıklıklarınızın arasına girip topaklanma ve kötü bir görüntü elde etmenize sebep olur.
13- Gece kullanımı veya özel(düğün,nişan,balo vs.) günler için yoğun kıvamlı , kapatıcılığı veya kalıcılık özelliği fazla fondötenler uygun bir tercih olacaktır.

NOT :Fondöten de olsun, pudra da olsun, allıkta olsun; sarı, şeftali ve kahve tonlarına sahip ürünler daima sıcak, pembeye kaçan ürünler daima soğuk skaladadır. Bilginiz olsun...

NOT 2: Hangi fondöteni kullanmalıyım sorularınızı umarım cevaplayabilmişimdir . Hala istediğim yanıtı alamadım diyorsanız ; gittiğiniz makyaj standındaki satış danışmanına detaylı olarak aradığınız fondötende hangi özellikleri beklediğinizi tek tek anlatın. Sunduğu üründe bu özelliklerin olup olmadığını detaylı sorun çünkü bazen -sözüm meclisten dışarı- prim gibi maddi amaçlarıyla bambaşka bir ürüne de yönlendirebiliyorlar.

Güzel ve Bakımlı günler diliyorum...

Hiç yorum yok: