10 Haziran 2015 Çarşamba

KAŞ VE KİRPİKLERİMİZİ UZATIYORUZ (6 haftalık kirpik uzatma serüveni başlasın)

Kuşkusuz ki kirpik ve kaşlarımız hem yüz hatlarımıza kimlik kazandıran hem de yüz ifademizi tamamen değiştiren detayların başında geliyor. Esmerler bu konuda acayip şanslı kara kaşlı kara gözlü olarak bu sorunlarla uğraşmıyor . Şu an sarışın olsamda genlerden gelen anneciğimin kara kaş ve sürmeli gözlerinden azıcık almışım kirpiklerim doğuştan uzun ve sık sayılabilir. Ama kullandığım waterproof rimellerin azizliğine uğrayıp dökülmeye maruz kaldığım bu günlerde özellikle şu sıralar altın çağını yaşayan dolgun kirpikler ve kalın kaşlar modasınında etkisiyle formüller araştırılıyor. Upuzun takma kirpik efekti yaratmak için piyasadaki tüm ürünler ve formüller deneniyor.
Bakım denildiği zaman akla ilk gelen kozmetik ürünleri olsa da, kaş ve kirpik için durum biraz farklı. Doğal ve özellikle bitkisel yağlar sayesinde hasar gören veya inceliğinden şikâyetçi olduğunuz kaş ve kirpiklerinizi besleyebilirsiniz.
Peki Formülüm Nedir ?
Bu sorunun cevabı oldukça basit ve net , eczane de veya aktarlarda rahatlıkla bulabileceğiniz lanolin ve hint yağı . Gerçi Hint yağı tek başına bile saç ve kıl uzatmada oldukça başarılı ama lanolin ile etkiyi iki kat daha artırıyoruz. Hint yağı ve lanolin karışımı tüyleri güçlendiren, parlaklık katan, aynı zamanda gürleştiren özelliğiyle bu yağlar kaş ve kirpik bakımı için biçilmiş kaftan! Ufak bir kaba lanolini ve hint yağını eşit miktarda koyarak karıştırın.



Nasıl Uygulama Yapalım ?
İlk önce kirpiklerinizin temiz olması çok önemli. Bunun için dalin bebe şampuanı ile kirpiklerinizi her uygulama öncesi yıkamalısınız. Diplerde yağ kalıntısı birikmemesi için , iltihap yapmaması için her gün kirpik diplerinizi yıkamalısınız . Daha sonra Eski ve temizlenmiş rimel fırçanızı bu kaba batırın , kirpik ve kaşınızın üzerinden geçin daha sonra bir kulak çubuğu yardımıyla yukarıya doğru tarayın böylece akmasını engelleyeceksiniz . Bu arada hint yağı ve lanolinin kıvamı yoğun olduğundan zaten aktı akacak durumu da olmuyor içiniz rahat olsun smile ifade simgesi
Ne Zaman Uygulayalım ?
Her gece uygulama yapıp uyuyalım.
DİPNOT : Biten rimel kutularınızı atmıyor onları bir hazine olarak görüp değerlendiriyoruz. Rimel kutusunun içindeki rimeli kazıdıktan sonra , rimel uygulama çubuğunu düzgünce yıkayıp kurulayın . İçerisine yağlarımızı boşaltıp kirpiklerimize rimel sürer gibi uyguluyoruz. İşte bu kadar, kolay gelsin!:)
DİPNOT 2 : Benimle başlayacaklar not düşsün her hafta foto çekip paylaşıyoruz kirpiklerimizi. En etkili ve bol katılımlı kirpik uzatma hareketi bizimki olacak inşallahh smile ifade simgesi

Hiç yorum yok: