23 Mayıs 2016 Pazartesi

DUDAK ÜSTÜ VE YÜZ TÜYLERİNE DOĞAL ÇÖZÜM : ZERDEÇAL KÜRÜ

Selam güzellerim,

Bir süredir sizlerden bu konuyla ilgili mesajlar alıyordum. Sadece bu mesajlardan bile pek çok kişinin özellikle yüz bölgesindeki tüylenme sorunu ile karşı karşıya kaldığını anlamak mümkün.

İstenmeyen tüyler için çoğu zaman ağda, epilasyon ve lazer gibi yöntemler kullanılsa da bir çok insan hem bitkisel hemde tüy azaltan , hemde kolay uygulanabilir bir yöntem istiyorlardı. Bu yazıyı yazmam şart oldu.

Tarife geçmeden önce özellikle aşırı tüylenmenin sebeplerini araştırmak gerektiği kanısındayım. Kalıtsal olması en çok karşılaşılan durum olmakla birlikte, stres, kadınlarda zaman zaman oluşan hormonal değişiklikler, menopoz, zaman zaman alınan bazı ilaçlar ile yumurtalıktaki kistler gibi bazı hastalıklar normalin dışında tüylenme sorunu ile karşılaşmanıza sebep olabilir.

Zerdeçal kürü doğal epilasyon sağlayan en eski ve en bilinen tüy dökme yöntemlerindendir.

Zerdeçal tozu güzellik ürünleri imal etmekte kullanılan bir maddedir. Cildi temizler, sağlıklı ve lekesiz bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Süt cildi nemlendirir.

Malzemeler ;

1 tatlı kaşığı zerdeçal
2 tatlı kaşığı süt (suda kullanabilirsiniz ama ben yanma olmaması açısından süt öneriyorum)



Hazırlanışı :

Cam bir kap içerisinde zerdeçal ve sütü özdeşleşene kadar karıştırın. Temizlenmiş yüzünüze ve dudak üstünüze ne kalın ne de ince orta kalınlıkta yayın. Kuruyana kadar bekletin ve kuruduğunda parmak uçlarınız yardımıyla ovarak çıkartın. Zerdeçal yüzde sarı bir leke bırakıyor bunun önüne geçmek adına önce süt ile silin ardından ılık su ile yıkayın zaten 1 gün içerisinde kendi kendine kayboluyor korkacak bir şey yok =)

Bu kür ile iple almak veya ağda yapmakta olduğu gibi anında tüysüz bir deri beklemeyin. Uyguladığınız bu doğal kür ile kıl kökleri zamanla zayıflatacak, incelecek ve hatta zamanla çıkmaları engellenecektir. Yapmanız gereken ısrarla, sabırla uygulamaktadır. Bu kürü tüylerinizi almadan ,haftada iki kez, çok yoğunsa ve cildiniz olumsuz bir tepki vermediyse 3-4 kez uygulayabilirsiniz.

Güzel ve Bakımlı günler kızlarcım...

Hiç yorum yok: