14 Aralık 2015 Pazartesi

HİBİSKUS ÇAYI

HİBİSKUS ÇAYINI KİMLER İÇEBİLİR?

Hibiskusu lüften kolestrol hapı, kan sulandırıcı ilaçlar veya tansiyon hapları ile kullanmayın. Eğer sürekli kullandığınız hap var ise bir doktora başvurarak kullanmalısınız. Hamile bayanlara tavsiye edilmiyor .Yukarıda saydıklarım dışında herkes gönül rahatlığı ile kullanabilir.

HİBİSKUS ÇAYININ FAYDALARI :


Saç dökülmeleri artanlar , kansızlık sorunu olanlar, göz altı morluğu olanlar kesinlikle içmelisiniz. İçerisinde yüksek oranda antioksidan bulunduruyor ve özellikle mide kanseri olma riskinizi en aza indiriyor. Kolesterolü dengeliyor. Mesane sorununuz ve soğuk algınlığı problemlerinizi gideriyor. Özellikle şişkinlik problemi olanlar denemeli.



HİBİSKUS ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Hibiskus çayını sadece kurutulmuş hibiskus çiçeğinden hazırlayabilir ya da tat vermesi için bir miktar zencefil, tarçın veya limon suyu kullanabilirsiniz. Bir bardaklık suyu kaynattıktan sonra 1-2 çay kaşığı kuru hibiskus yaprağını içine atın. Demlenmesini beklerken ağız tadınıza göre tarçın veya zencefili bu aşamada ekleyebilirsiniz. 15-20 dakika demlenmesini bekledikten sonra süzüp içebilirsiniz. Daha güçlü bir tat için ya daha fazla hibiskus kullanabilirsiniz. 20 dakikadan fazla demlerseniz çayın tadı biraz acılaşacaktır. Yine ağız tadınıza göre limon suyu veya balla tatlandırabilirsiniz. Daha fazla hazırlayıp depolamak isterseniz buzdolabında 3 güne kadar tazeliğini korur.

Aktarlarda bulabileceğiniz hibiskus bitkisini keyif ve ağız tadı ile içmeniz dileğimle =) Tartıda bol eksiler görün inşallah =)

Güzel ve Bakımlı günler kızlarcım .

Hiç yorum yok: