29 Aralık 2015 Salı

GÜNEŞTEN YIPRANMIŞ , LEKELENMİŞ CİLTLER İÇİN, CİLT RENGİNİ AÇAN , CİLDİ TEMİZLEYEN MASKE :



Selam güzellerim,

Şimdi yeni yıl geliyor ya ailecek toplaşıcaz , kadınlar arası sohbet, muhabbet, bakım kürleri , yemek tarifleri , tombala oynamalar . Lezzetli yöresel yemekler bizim oraların içli köftesi, kömbesi meşhurdur, babam çok güzel çiğ köfte yapar , annem sarma yapıyor , birde yanına tavuk dolma yaptık mı, ayran olsun cacık olsun birde yanına eş dost şen kahkahalarla bu yemekler tüketilsin , işte yeniyıl budur. Anneme, babama ufak hediyeler =) Küçüklere şeker çikolata, cips oldu bitti =) Ay tabi birde tvde oryantal show izlemeden yeniyıl ruhu olmaz bizde :)

Neyse eş dost toplanınca bir kaç iltifat al dimi, "kız yüzüne ne yaptın, bir parlamış, aydınlanmış" desinler . O zaman cildin parlasın kız =)

Maskemizi pirinç unundan hazırlıyoruz ama ben hazır pirinç unu kullanmıyorum . evdeki pirinci yıkayıp kurulayıp değirmende öğütüp kullanıyorum. Katkısız doğal pirinç unu oluyor =) Sizede tavsiyem bu şekilde kullanmanız =)

MALZEMELER :

2 tatlı kaşığı dolusu Pirinç Unu
1 tatlı kaşığı Bal
Yarım Domates



HAZIRLANIŞI :

Cam bir kaba pirinç unumuzu alıyoruz . Üzerine yarım domatesi elimizle sıkarak ortasındaki çekirdekli kısmın ve olabildiğince suyun çıkmasını sağlıyoruz. Ardından balımızıda ekleyerek güzelce karıştırıyoruz =) Haftada 2 kere temiz cildimize uyguluyoruz. Kuruyuncaya kadar bekledikten sonra yüzünüzü bol ılık su ile yıkabilirsiniz. Pirinç unu cildi kuruttuğundan maske sonra iyi bir nemlendirici kullanmanızı öneririm.

KURU VE HASSAS CİLTLER : Domates suyu yerine süt kullanmalı.

Bugünlük benden bu kadar ama yarın bomba gibi bir tarif ile sizlerleyim =) Beni özleyin anacımm byy =)

Hiç yorum yok: