17 Kasım 2014 Pazartesi

Gripte, Nezlede, Soğuk algınlığında, Baş ağrısı, Saç Dökülmelerinde SOĞAN SUYUNUN FAYDALARI =)

 GRİBİ 1,5 GÜNDE ATLATABİLİRSİNİZ =)

  Malum hastaydım yatak döşek hasta denecek haldeydim cumartesi günü, fakat gelin görün ki pazar öğleden sonra hastalığımdan zerre kadar eser kalmadı. Düşünün ki benim hastalığım tam 1 hafta sürerdi ama 1,5 günde geçti nasıl mı? Tabiki SOĞAN'ın SUYU sayesinde kızlarcım :)

  Soğan suyu buruna damlatılırsa başı çeşitli hastalıklardan temizler, nezlede akıntıyı keser, burun tıkanıklığını açar, kulak akması, nezle, grip ve kulak ağrılarına iyi gelir.Soğan suyu kulağa damlatıldığında kulağın iltihabını, uğultusunu ve çınlamasını önler, kirini giderir.


SOĞAN SUYU NASIL HAZIRLANIR?

 1 adet soğanı rendeleyip, suyunu bir bardağın içine yada bir damlalığa alın ve 2-3 saatte bir burnunuza damlatın hepsi bu. Her burun deliğine 2 şer damla. Ama püf noktası kafanızı iyice geriye doğru yatırıp burnunuzda oluşturduğu acıyı hissetmeniz ve 1 dk o halde kalmanız. Evet burnunuz sızlamadıysa işe yaramıyor arkadaşlar. İlk 10 dk hapşırma ve burun akıntısı biraz artabilir ama 40 dk sonra burun akıntınızın çok çok çok azladığını farkedeceksiniz . ertesi güne burun akıntınız kalmayacak =) Soğan suyunu kapalı kaba alırsanız 2 gün boyunca kullanabilirsiniz. (çocuklarda da aynen kullanılabilir)

  Soğan suyu saç diplerine sürülürse saç dökülmesini azaltır ve saç kıran olan bölgede saç çıkarmaya başlar =)

NOT **** Eğer baş ağrısı çekiyorsanız soğanı rendeleyin baş ağrınızın 10-15 dk içinde mucizevi bir şekilde geçtiğini göreceksiniz.

NOT 2 **** Eğer odanıza kabuğuyla birlikte bir adet soğan koyarsanız gribe yakalanma riskiniz hiç yokmuş. Bundan sonra odama soğan koyacağım sizde koyun derim özellikle grip salgınının kol gezdiği bu günlerde çocuklarınızın odasına kesinlikle koymalısınız.

NOT 3 **** Sadece soğan suyu dersem grip çayımın etkisini hafife almış olurum. Tam 3 bardak içtim ve hastalıktan kurtuldum. Özellikle çocuklarına ilaç kullanmak istemeyen anneler grip çayı ve soğan suyu ikilisini kullanın. Grip çayı tarifi : http://makyajcarki.blogspot.com.tr/2014/11/grip-cayi-oksuruge-ve-burun-akntsna.html bu adresten ulaşabilirsiniz.

Şimdiden şifa olsun ;)

Güzel ve SAĞLIKLI günler diliyorum =)

Hiç yorum yok: