8 Kasım 2014 Cumartesi

AYVA MASKESİ (Cilt lekelerini , Güneş lekelerini, Sivilceleri,Kırışıklığı gideren, Cildi Sıkılaştıran ve Tazeleyen , El çatlaklarına karşı elleri Yumuşatan..) :

   Ayvanın çekirdekleri cilt için de son derece yararlıdır. Üstelik parafin ve paraben içerdiğinden dolayı faydası kadar zararı da olan birçok bakım ürününün aksine, hassas ciltlerde bile güvenle kullanılır. Çünkü tamamen doğal ve saftır. Tek bir kuruş bile harcamadan hazırlayabileceğiniz bu bakım maskesi tamamen doğal olduğundan hiçbir yan etkisi de olmayacaktır.

Nelere İyi Gelir ?

  Ayva maske hem güneş lekeleri hem de sivilce lekelerinde etkili oluyor. Koyu lekelerin rengini açıyor, hafif kızarık sivilce lekelerini yok ediyor. Ancak yoğun kızarık, koyu lekelerinize uygulayıp işe yaramadı diyecek olanlar için bunu söylemem gerekiyor ki o lekeler için geç kaldınız. En azından ayva çekirdeği o lekeleri mucizevi bir şekilde geçirmiyor ancak rengini açabilir. Ayva çekirdeğinin yüzü gerginleştirme özelliği de var aynı zamanda.Yani kırışıklıklarınıza da çok iyi geliyor. Ayrıca Ellerin üzerinde beliren yaşlılık lekelerini, Ellerdeki çatlakları giderir elleri nemlendirir. Yeni çıkmış sivileclerinize sürüp sabaha kadar bekletirseniz. Sivilcenizin sönmesine yardımcı oluyor.

Peki Nasıl Hazırlıyoruz ?

  30-35 adet ayva çekirdeği'ne 2 fincan maden suyu ekleyip jel haline gelene kadar 4 gün bekletiyoruz. Ve cildimize kullanmaya hazır hale geliyor. Hazırladığımız bu ürünü dolapta saklıyoruz ve bittikçe yenisini yaparak kullanmaya devam ediyoruz =) [Maden suyu yerine saf gülsuyu'da kullanabilirsiniz.]


Nasıl Kullanılır ?

  Jel hazır hale geldikten sonra, temizlenen cilde sürülür ve 20 dakika bekletilip yıkanır. Ya da gece yatmadan önce temizlenmiş cildinize uygulayıp sabah yıkanır. Böylece hem botoks etkisi yaratır hemde sivilcelerinizin geçmesine yardımcı olur =)


  Maskeyi  her gün uygulayabilirsiniz , Günaşırı uygulayabilirsiniz size kalmış ancak uzun süre kullanımda etkisini gösterecektir.


DİPNOT: Cildi kuruttucu etkisi olduğu için cildimizi yıkadıktan sonra nemlendirici ile nem takviyesi yapmalısınız.

DİPNOT 2: Lütfen artık kırışıklık, cilt lekesi, sivilce, güneş lekesi vb için tarif yaz demeyin bununla birlikte kaç paylaşım yaptığımı unuttum! Geçmiş gönderilere bakın lütfen!

Güzel ve Bakımlı günler diliyorum.



Hiç yorum yok: