2 Haziran 2016 Perşembe

BEYAZ PÜRÜZSÜZ BİR TENİN SIRRI (CILT AÇICI - KIRIŞIK GIDERICI-LEKE GIDERICI MASKE )

Koreli genç kızlar arasında beyaz ve pürüzsüz bir ten masumiyetin ve saflığın işareti anlamına geliyormuş. Fakat ne yazık ki onlar sanıldığının aksine öyle çok beyaz ve pürüzsüz tene sahip değiller. ( Ahh! bizi kimse kandıramaz.) Araştırmalar sonrası bunun sebebi bulunmuş, PİRİNÇ! Ne diyor bu diyorsunuz ama gerçekten ciddiyim. Pirinç cilde inanılmaz bir güzellik ve aydınlık sağlıyor.

Malzemeler;
Bir kaşık pirinç unu
Yeteri kadar pirinç suyu



HAZIRLANIŞI :
1-) Önce pirinç suyunu (pirinç toniğini) hazırlıyoruz : Pişmemiş pirinçleri suda ıslatın ve bekletin. 2 yemek kaşığı pirince 1 çay bardağı su katabilirsiniz...Bir süre sonra temiz su beyazımsı bir renge bürünecek, o suyu dökmeyin!. Ben gece boyu beklettim ve sabah bembeyaz bir su elde ettim  Pirincin içinde bulunan bir madde bizi güneşin etkilerinden bir nebze koruyacaktır.Unutmadan pirincin içinde C vitamini vardır.
2-) Bir kaba pirinç ununu ve macun kıvamına gelecek kadar pirinç suyunu ilave ediyoruz ve karıştırıyoruz. Bu kadarcık 
3-) Peki nasıl uyguluyoruz? Canım şöyle ki ince bir tabaka halinde uygulamalısın tüm yüzüne yine belirtmeden edemiycem temizlenmiş cildine uygula lütfen  15 dakika kurumasını bekle. Evet pütürlü bir yapısı var. Bu yüzden yıkarken yavaş ve dairesel hareketlerle çıkarmaya özen göster . Aynı zamanda peelingimizide yapmış oluyoruz . Arkadaş ne maskeymiş bir taşla kaç kuş vuruyoruz bilemedim 
DİPNOT : Kızlarcım , güzellerim hassas ciltlerde kızarıklık yapabilir ama korkma 30 dk sonra geçer 
DİPNOT 2: Haftada 2 kereden fazla yapmayın canlar 

Hiç yorum yok: