29 Mart 2016 Salı

SAÇ DÖKÜLMELERİ VE HIZLI SAÇ UZAMASI İÇİN ; KARANFİL KÜRÜ

Selam güzellerim , Nasılsınız ?

Evet bir süredir paylaşım yapamıyor gibiydim ama döndüm bak ,geldim şimdi ve sizleri çok özledim =)

Saçlarım dökülüyor, hızlı uzamıyor, saçımın kokusundan rahatsız oluyorum diyen güzellerim buraya lütfen =)

Bu kür hem mis gibi kokulu, hem kolay hazırlanıyor, hem durulama gerektirmiyor ve hızlı sonuç veren bir yöntemdir. Ayrıca tonik görevi görür.

Malzemeler :

15 adet karanfil
1 bardak kaynamış su
Cezve
Boş bir kavanoz
Fısfıslı şişe




Karanfil kürü nasıl hazırlanır?

Bir cezvenin içerisine ,10-15 adet karanfili ve bir bardak kaynar suyu ekleyip 10 dakika kaynatıyoruz. Ardından kapalı bir kavanozda ılınana kadar demlenmeye bırakın ve ardından süzerek bu karanfil toniğini fısfıslı bir şişeye aktarın. Saç diplerine masajla uygulayın. (Bu ölçülerle hazırladığınız çayın miktarı fazla ise yarım bardak su ve 7-8 adet karanfille de hazırlayabilirsiniz)

Bu uygulamayı birkaç gün (etkisini görene kadar) üst üste yaptıktan sonra bir süre haftada bir gün ve sonraları on beş günde bir uygulayarak dökülmeye karşı önlem alabilirsiniz.

DİP NOT 1 :Burada birkaç önerim olacak. Her zaman söylediğim gibi demleme sırasında kapaklı cam bir kavanoz kullanmanız bitkinin etken maddelerini korur. Dolayısıyla şifa etkisi güçlenmiş olur.

DİP NOT 2 : Bunun dışında, karanfil ne kadar kaliteli olursa etkisi de o kadar güçlü olur. Genellikle bakıldığında görüntüsü ele verir kalitesini ancak daha önce almadıysanız saplarının koyu renkli, tomurcuk kısmının açık renkli olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca biraz iri olması da avantajdır.  Ayrıca sevimli bir test şeklinden de bahsedeyim sizlere. Karanfilleri suya attığınızda direkt dibe çöküyorsa ya da  suda dikey biçimde asılı kalıyorsa kaliteli bir karanfil seçmişsiniz demektir. Ölü balık misali yatay biçimde suda yüzüyorsa yanlış seçim yapmışsınız demektir.

Güzel ve Bakımlı günler kızlarcım =)

Hiç yorum yok: