18 Ağustos 2016 Perşembe

Göz Altı Torbalarına Doğal Çözüm : Rezene Çayı


Selam kızlarcım,

Geldik o malum soruya Göz altı torbalarım var eyvah ne yapıcam?

Bilmeniz gerekir ki göz altı torbalarının en temel sebebi yorgunluk, uykusuzluk, uzun süre bilgisayara ,televizyona vb bakmak , stres, tabiki genetik faktörlerde etkilidir. Ama yaşla beraber torbalarda artma gözlemleriz. Nedeni ise gözlere ve göz kapaklarına destek görevi gören yağ bezlerinde zamanla gevşeme meydan geldiğinden aşağı doğru sarkar ve şişkin görünürler.

Bu sorunu bir nebzede olsa soğuk kompres uygulaması ile azaltabiliriz .

Malzemeler :

1 Adet rezene çayı (ben sallama poşet çayı kullandım eğer siz rezene tohumu kullanacaksanız. 10-15 adet rezene tohumu atabilirsiniz)
1 büyük çay bardağı su
Pamuk



Hazırlanışı :

Rezene çayı demlemek için 1 büyük çay fincanına 1-1.5 çay kaşığı rezene tohumu kullanabilirsiniz. Rezene tohumlarını kaşığın tersiyle ezerek kırın ve fincana atın. Su kaynadıktan sonra fincana dökün ve 10 dakika demlenmesini bekleyin. Daha sonra süzün ve kullanıma hazır.

Eğer benim gibi sallama poşet çay kullanıyorsanız. 1 büyük çay fincanına 1 adet sallama poşet çayı atın ve demlenmesini bekleyin. Poşet çayı çıkarın ve çayınız hazır.

Çayınızı demledikten sonra biraz soğumasını bekleyin ve içerisine göz altlarımıza yerleştirmek için hazırladığımız pamukları batırın ve temiz bir tabağa alın. Buzlukta yaklaşık 5-10 dk beklettikten sonra çıkarın ve göz altlarınıza uygulama yapın. Yaklaşık 5-10 dakika bekletmeniz yeterli olacaktır.

ÖNEMLİ DETAY : Kızlarcım eğer rezenenizi demledikten sonraki poşetlerinizi buzluğa atarsanız. Sabahları o poşetleri göz altlarınıza koyabilirsiniz.

Uygulamayı haftada 2 kere yapabilirsiniz =)

DİPNOT 1: Göz altı torbalarınızı tamamen ortadan kaldırabilmek için 20 li yaşlardan itibaren göz kremi uygulamasına başlamalısınız. Göz altı bölgesi yüzdeki en hassas bölge olduğu için lütfen nemlendirmeyi, kremlemeyi ve masaj yapmayı ihmal etmeyin...

DİPNOT 2: Diğer paylaşımlarım için yorum bırakmayı ihmal etmeyin...



Hiç yorum yok: